DGR 2023

Den 21 maj arrangeras i Västervik den internationella riden Distinguished Gentlemans Ride – DGR! Syftet med detta event är att uppmärksamma två viktiga områden, psykisk och fysisk ohälsa (prostatacancer) hos män. DGR körs för 11:e året och genomförs på samma dag världen över, på närmare 900 platser.

Distinguished Gentlemans Ride – Västervik

Vi samlas för en gemensam morgonfika vid 9:30, för att sedan i lugn takt glida fram där vi passerar Gamlebyviken, Västerviks stadskärna, Slottsholmen och vackra Gränsö-landet. Efter riden samlas vi för en summering, utlottning av trevliga priser och en gemensam lunch vid Gränsö Slott.

För vem?

Vi välkomnar män och kvinnor i alla åldrar, oavsett om man kör en Café Racer, en gammal klassisk hoj, en modern klassiker, Chopper, Brat Style, Bobber, Scooter (med metallchassi), Tracker, Scrambler, klassisk Cruiser, en modern eldriven eller båg medsidovagn. Detta OAVSETT FABRIKAT! Gå gärna in på denna länk för att se ”stilguiden”. https://www.gentlemansride.com/about/style-guide

Låt oss visa världen att Småland/Kalmar län/Västervik kan skapa ett riktigt bra event. De övriga platserna i Sverige, där man arrangerar DGR är Stockholm, Göteborg, Sundsvall och Lidköping.

Kostnad

DGR är helt kostnadsfritt, men vi betalar fikan till ett subventionerat pris och lunchen. Eftersom DGR också är ett internationellt insamlingsevent, så välkomnar vi att man som deltagare sätter in en slant till insamlingen som går direkt till ”Movember Foundation”, i samband med registreringen. Pengarna går till forskning, stöd och botemedel. Att stötta och val av belopp är frivilligt.

De tre reglerna för The Distinguished Gentleman’s Ride

  1. Klä dig stiligt
  2. Kör en båge i en av de stilarna som finns i ”stil-guiden”, se länk ovan
  3. Anmäl dig online, donera gärna en slant och bidra till att samla in pengar (frivilligt men välkommet) Länk till anmälan: https://www.gentlemansride.com/rides Välj Sverige och Västervik!

Har du själv inte möjlighet – tipsa gärna andra! Självklart är en slant till ändå insamlingen välkommen!

Arrangör

Arrangören i Västervik heter Peter Göransson, kör en Triumph Bonneville T120 och genomför DGR för andra året i rad! Mer info om riden på: https://www.gentlemansride.com/

Är du nyfiken eller har frågor? Slå gärna Peter en signal eller maila:
072 85 84 801 – peter@tofvehult.se

Inspiration

Se filmen från förra årets ride i Västervik! >>