Event

22 maj 2024 – Hjulfest på Södra Vägen!

Tillsammans med våra kollegor Bilkompani, Porsche Center och Sportson på Södra Vägen bjuder vi in till en ordentlig Hjulfest! För vår del handlar det om provkörning av vårens nya modeller, erbjudanden i butiken och något gott att stoppa i munnen. Alla är välkomna, stora som små bikers!


19 maj 2024 – Distinguished Genteleman´s Ride Västervik

Den 19 maj arrangeras i Västervik den internationella riden Distinguished Gentlemans Ride – DGR! Syftet med detta event är att uppmärksamma två viktiga områden, psykisk och fysisk ohälsa (prostatacancer) hos män. DGR körs för 12:e året och genomförs på samma dag världen över, på närmare 900 platser.

Vi är glada för att Peter Göransson i Västervik  arrangerar även i år och vi på Alternativ 1 kommer att medverka på riden. Vi välkomnar alla våra kunder att göra detsamma, så att vi blir ett stort härligt gäng denna söndag i maj – för en god sak.

Anmälan och mer information kommer.

Generell info om DGR 2024 hittar du här>>


20 april 2024 – Kul på Hjul

Vi medverkar på denna lokala avrostningsaktivitet som arrangeras av Adventurecoach Sweden, BMW-klubben och SMC ute på flygplatsområdet (SYAB:s Trafikcenter).  Fyra av våra medarbetare finns på plats med de senaste modellerna från BMW Motorrad, Triumph och KTM.

Välkommen att klämma och känna!


27-28 januari 2024 – följ med till MC-Mässan i Älvsjö, Stockholm

Äntligen mässa! Följ med Alternativ 1 MC på bussresa till mässan i Älvsjö! I samarbete med Tomas Buss ordnar vi resa med buss, hotellnatt och entrébiljett – bekvämt och smidigt!

Vår bussresa utgår ifrån Öland & Kalmar under morgonen, lördag den 27 januari, vi åker vidare längs E22:an där vi stannar till på lämplig plats för möjlighet att sträcka på benen och fika eller äta lunch för den som önskar. Ankomst till, och incheckning på vårt hotell i centrala Stockholm kl. 15.00. Kvällen är fri för egna upptäcktsfärder i huvudstaden. För den som vill besöka mässan under lördagseftermiddagen är det smidigt att ta sig fram kollektivt.

Under söndagen äter vi frukost och checkar ut från hotellet, sedan är hela dagen vikt åt mässan! Vi är där från 10:00 till 16:00. Hemfärd med matpaus längs vägen innan vi når Kalmar cirka 22.00 och Öland kort därefter.

Pris 1850:-/person (enkelrumstillägg + 350)
(OBS! Om du vid bokning uppger Alternativ1 är priset 1650:-/person)

I priset ingår:
Resa från Öland & Kalmar (m. påstigning längs E22) i modern helturistbuss.
1 Övernattning på centralt beläget hotell i Stockholm (dubbelrum)
1 frukostbuffé
1 entré till MC-Mässan (söndagen)

Förfrågningar: Tomas Buss, info@tomasbuss.se eller telefon 0485-732 85

Anmälan: Görs omgående till Tomas Buss via telefon eller e-post, dock senast den 20 december 2023.
Observera: Resa garanteras vid minst 25 anmälningar
Begränsat antal platser. Arrangören ställer lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.


20 januari 2024 – WinterBike Meet med BMW-klubben D11

I samarbete med BMW-klubben sektion D11 genomförs den sedvanliga säsongsuppstarten i våra lokaler. Under förmiddagen ges kortare föreläsningar som deltagande grupper har möjlighet att lyssna på.

Kl 09:30 Samling med kaffe
Kl 09:45 Start och gruppindelning
Kl 10:00 ca Stationer 2024:

  • BMW-klubben sektion D11 och SMC (Sanna, Marcus, Marie och Mattias)
  • Adventure Coach, Äventyrsresor och utbildning (Mikael Johansson)
  • Alpbus Touring (Niclas Elneus)
  • Vartex – Nyheter från Cardo och SP Connect (Victor Eriksson)
  • Nya BMW R  1300 GS – presentation (Tom North)

Kl. 12:00 – 13:00 Lunch
Italiensk pastasallad med kyckling, dressing, smör & bröd, vatten, kaffe & kaka. 100 kr Swish på plats. Alla anmälda kommer få separat mail med länk till lunchbeställningsformulär att fylla i strax före eventet.

Föreläsningseftermiddag!
Öppet för alla. Inte bara för medlemmar i BMW MC-klubben Sverige. Arrangeras av oss på Alternativ 1MC. Samma anmälningsformulär används, se nedan.

 

Kl. 13:00 – 14:00: Föreläsning

Livet bakom TV-kameran – det ni aldrig fick se eller höra

TV-profilen, programledaren och testföraren Patrik Budda Ljungkvist ger här en fartfylld föreläsning om livet bakom kamera och mikrofon. 8 år på programmet Mera Motor (TV4) som bl a testförare för motorcyklar, 12 år som kommentator för STCC och ett antal år som programledare för Sveriges Värsta Bilförare (TV4/Kanal 5) har resulterat i ett antal anekdoter och historier som du ABSOLUT inte vill missa!

 

 

 

 

KL. 14:15 ca Föreläsning:
Trendspaning 
Joachim Cruus motorjournalist och fotograf ger oss de senaste nyheterna i MC-branschen.

 

 

 

 

Eventet avslutas vid 15-tiden. Anmäl dig på BMW-klubbens hemsida eller via länken nedan, ingen inloggning krävs och du behöver inte vara medlem eller åka BMW – alla är välkomna!

Till anmälan >>


5 – 6 december 2023 – Triumph Preview Tour

Tisdagen den 5 december har vi extra kvällsöppet till kl. 19:00 för att kunna ta emot och visa upp Triumph Preview Tour – en skandinavisk turné som besöker Kalmar i december med trailern lastad med nyheter. Här får du möjlighet att se och provsitta Triumphs nya modeller:

  • Scrambler 400 X
  • Speed 400
  • New Tiger 900 Rally Pro
  • New Tiger 900 GT Pro
  • Scrambler 1200 X

Meddela oss gärna om du kommer, det gör du här på vår Facebook-sida>>

Har du inte möjlighet att besöka vår butik den 5 december finns cyklarna kvar en stund även den 6 december!
Mer info om modellerna hittar du här >>

5 dec. kl. 15:00 – 19:00


21 maj 2023 – Distinguished Genteleman´s Ride Västervik

Den 21 maj arrangeras i Västervik den internationella riden Distinguished Gentlemans Ride – DGR! Syftet med detta event är att uppmärksamma två viktiga områden, psykisk och fysisk ohälsa (prostatacancer) hos män. DGR körs för 11:e året och genomförs på samma dag världen över, på närmare 900 platser. Alternativ 1 kommer att medverkar  på riden i Västervik och välkomnar alla våra kunder att göra detsamma.

Anmälan och mer information hittar du här>>

21 maj 9:30 – 13:00 ca


4 feb 2023 – WinterBike Meet med BMW-klubben D11

I samarbete med BMW-klubben sektion D11.  Den sedvanliga säsongsuppstarten i våra lokaler gästas i år av bland annat Linus från ExploreBike som håller en föreläsning om sitt motorcykeläventyr i Kaukasus, och Joachim Cruus från Allt om MC som ger en direktrapport via videolänk från MC-mässan i Finland. Under förmiddagen ges fem st 20-minutersföreläsningar om deltagande grupper har möjlighet att lyssna på. Anmäl dig på BMW-klubbens hemsida.

4 feb kl. 09.30 – 15.00


21 maj 2022 – Provkörningsdag med MC Q D11

I samarbete med BMW-klubben sektion D11 välkomnar vi dig till en eftermiddag där vi ger dig en möjlighet att Lära Känna Din Hoj! Alternativ 1MC ger en introduktion till vad du behöver känna till om din hoj på olika sätt. Det blir en genomgång av olika hojtyper och vad man bör tänka på för att ta hand om dem på bästa sätt.

20 mars kl. 13 – 15


20 mars 2022 – Lär Känna Din Hoj

I samarbete med BMW-klubben sektion D11 välkomnar vi dig till en eftermiddag där vi ger dig en möjlighet att Lära Känna Din Hoj! Alternativ 1MC ger en introduktion till vad du behöver känna till om din hoj på olika sätt. Det blir en genomgång av olika hojtyper och vad man bör tänka på för att ta hand om dem på bästa sätt.

20 mars kl. 13 – 15

Läs mer och anmäl dig här >>


20 mars 2022 – HLR Om olyckan är framme

I samarbete med BMW-klubben sektion D11 välkomnar vi dig till en dag där vi bjuder på en 4 timmars HLR utbildning. Fokus ligger på att kunna agera vid en eventuell mc olycka och ta hand om skadade individer. Kan vara nyttigt i alla situationer i livet.

20 mars kl. 9 – 12

Läs mer och anmäl dig här >>


21 juli 2021 – Mörbylånga After Beach

Vecka 29-30 händer det grejer i Mörbylånga hamn! Då blir det After Beach onsdag – lördag med musik, god mat & dryck och en hel del aktiviteter. Alternativ 1 MC finns på plats under premiärkvällen onsdagen den 21 juli och visar upp ett antal motorcyklar som också går att provköra. Välkommen!

Plats: Mörbylånga hamn
Tid: Kl. 16:00 – 21:00

Mer information hittar du här: https://www.morbylangaafterbeach.se/


11 april 2021 Vårsus1 – en kalkstenstur

Välkomna till Vårsuset – vår egen upptaktstur för alla våra härliga kunder! Häng med över bron i jakten på både finfina landsvägar, poäng till tipsrundan och inte minst trevligt sällskap. Dessutom möjlighet till provkörning av några av 2021 års nyheter. Vi bjuder på enklare lunch. Kaffestopp under eftermiddagen till självkostnadspris. Samling hos oss på Södra Vägen 66 i Kalmar. Butiken är öppen 8:00-10:00, där får du mer info och karta. Avfärd 9:30-10:00. Covid-19: Vi är utomhus hela dagen, håller avstånd och använder sunt förnuft.

Anmälan krävs så att vi kan planera lunchen. Anmäl dig via e-post till info@alternativ1mc.se eller ännu hellre direkt på Facebook:

Klicka in dig här och tryck 'Kommer'

17-20 mars 2021 KTM UNBOXING EXPERIENCE

Nya KTM 1290 SUPER ADVENTURE S sätter ett nytt riktmärke genom sin prestandaförbättrande teknik. Det är den sportigaste äventyrscykeln på gatan och imponerar med sin smidighet, prestanda, långdistanskomfort och den mest avancerade elektroniken.

Nu får du möjlighet till en exklusiv VIP-visning av detta mästerverk. Boka din egen personliga tid via länken nedan.

Boka tid